Home-gr, Ταλέντα, Ευκαιρίες, Κοινότητα, Μάθηση, Προκλήσεις

Γνωριμία με τους KEYSTONENRS του Εργαστηρίου της Αθήνας

Γεια σας ομάδα Λισσαβώνας, Λονδίνου και Περούτζιας!!!

Είμαστε η ομάδα του ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ, πρόγραμμα θεραπείας για έφηβους/νεαρούς ενήλικες χρήστες ουσιών και τις οικογένειές τους. Η έδρα μας εδώ και 31 χρόνια είναι στην καρδιά της Αθήνας, εκεί που η ομορφιά με το πνεύμα συναντιέται με επιβαρυμένες από τη χρήση ουσιών γειτονιές και την παραβατικότητα.

Στο πρόγραμμά μας, έχουμε μια σειρά από δραστηριότητες που πραγματοποιούμαι στο πλαίσιο της κύριας φάσης θεραπείας, που είναι η θεραπευτική κοινότητα, ή αλλιώς – η καρδιά της θεραπείας !

Το ραδιόφωνο, η μουσική, οι κοινωνικές παρεμβάσεις σε γειτονιές και τοπικές κοινωνίες στην Αττική και Πανελλαδικά, είναι τα \”οχήματα\” που χρησιμοποιούμαι για τη δική μας έκφραση και επικοινωνία, αλλά και για να ενημερώνουμε σχολικές κοινότητες, τοπικές αυτοδιοικήσεις, κατοίκους, συλλογικότητες, φορείς για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της χρήσης ουσιών στην εφηβεία.

Έχουμε την τύχη, στους χώρους της θεραπευτικής κοινότητας να έχουμε δικό μας στούντιο ηχογράφησης, όπου γίνονται οι πρόβες με τη θρυλική πλέον… ΜΠΑΝΤΑ ΤΗΣ ΣΤΡΟΦΗΣ! Είναι ο χώρος που μας επισκέπτονται γνωστοί καλλιτέχνες και παίζουν μουσική μαζί μας και φυσικά στον ίδιο χώρο φιλοξενείται το ραδιόφωνο της ΣΤΡΟΦΗΣ. Στο στούντιο γίνεται όλη η οργάνωση της κάθε ραδιοφωνικής παραγωγής με την υποστήριξη του επιμορφωτή μας Τάσου και εθελοντών, και με καλεσμένους γνωστούς του χώρου των γραμμάτων και των τεχνών, του αθλητισμού της κοινωνικής αρωγής, κλπ. http://www.kethea-strofi.gr/webradio.php

Στην παρούσα φάση, στο πλαίσιο του εργαστηρίου του προγράμματος KEYSTONE, που με μεγάλη μας χαρά καλωσορίζουμε αυτή την πρωτοβουλία, προετοιμαζόμαστε να μοιραστούμε μαζί σας την εμπειρία από δυο ρ/φ εκπομπές και μια δράση δρόμου που θα υλοποιηθούν οσονούπω…..
Περισσότερα νέα μας σε επόμενο post.

Σας χαιρετάμε εγκάρδια!!
Ομάδα ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ